Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de melk met het vanillestokje. Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe dit terug in de melk.
Klop de eidooiers met 60 gram van de suiker tot een luchtige massa. Voeg de maïzena toe. Giet de hete melk erbij en
Breng al roerend langzaam aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, blijf goed roeren. Breng al roerend langzaam aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, blijf goed roeren.
Schep de crème uit de pan en doe in een koude schaal. Bestrooi met wat suiker.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Maal de nootjes fijn en meng ze door de crème.
Vet de soufflévormpjes in met de boter en bestrooi met geraspte chocolade
Klop de eiwitten in een vetvrije kom, voeg de rest van de suiker langzaam toe en klop door tot er stijve pieken ontstaan.
Schep een kwart van de eiwitten door de crème en spatel vervolgens de pistachemix snel door de rest van het eiwit.
Verdeel het soufflébeslag over de vormpjes.
Zet de soufflés in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170° C en bak ze in 15 à20 minuten gaar.