Pistachesoufflé

Gang
Hapje
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk met het vanillestokje. Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
  2. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe dit terug in de melk.
  3. Klop de eidooiers met 60 gram van de suiker tot een luchtige massa. Voeg de maïzena toe. Giet de hete melk erbij en
  4. Breng al roerend langzaam aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, blijf goed roeren. Breng al roerend langzaam aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, blijf goed roeren.
  5. Schep de crème uit de pan en doe in een koude schaal. Bestrooi met wat suiker.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C.
  7. Maal de nootjes fijn en meng ze door de crème.
  8. Vet de soufflévormpjes in met de boter en bestrooi met geraspte chocolade
  9. Klop de eiwitten in een vetvrije kom, voeg de rest van de suiker langzaam toe en klop door tot er stijve pieken ontstaan.
  10. Schep een kwart van de eiwitten door de crème en spatel vervolgens de pistachemix snel door de rest van het eiwit.
  11. Verdeel het soufflébeslag over de vormpjes.
  12. Zet de soufflés in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170° C en bak ze in 15 à20 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 375 ml melk
  • 1 vanillestokje, over de lengte gehalveerd
  • 3 eidooiers
  • 135 g fijne kristalsuiker
  • 30 g maïzena
  • 115 g pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • boter om in te vetten
  • 30 g pure chocola, geraspt
  • 6 eiwitten

Publicatie datum: 15 februari 2016