Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Voeg het lamsvlees toe en bak het 5 minuten tot het rondom bruin is.
Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe. Blus af met de rode wijn en breng het aan de kook.
Kook de wijn tot de helft in.
Voeg de tomaten toe en zet het vuur laag.
Laat het zachtjes pruttelen tot het vlees mooi zacht is. Breng op smaak met peper en zout
Rol vier plakken bladerdeeg uit. Steek er rondjes uit van 15 cm, steek daar weer rondjes uit van 10 cm zodat je een ring krijgt. Bak het 10 min onder druk af op 180C.
Schil en was de aardappelen en snijd in grove gelijke stukken. Voeg zout toe en kook de aardappelen gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180C voor de kaasstengels: rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verdeel de kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 10 minuten. Laat afkoelen en breek er stukken van.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp de aardappelen met een stamper en druk door een fijne zeef.
Verwarm de melk en de room samen in een pannetje. Giet het roommengsel langzaam bij de aardappelen en spatel er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de groente tot ze beetgaar zijn. Verwarm een klontje boter met zout en een scheutje water in een pan. Voeg de groente toe. Laat het 1 minuut koken zodat de groenten mooi geglaceerd zijn.
Schep de lamsstoof in het bladerdeegrondje. Dek af met de aardappelmousseline. Steek de wortels er in, leg de doperwten en sjalot erbij. Garneer af met de doperwtencress.