Shepherds pie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zet de ui en knoflook aan in de olijfolie.
  2. Voeg het lamsvlees toe en bak het 5 minuten tot het rondom bruin is.
  3. Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe. Blus af met de rode wijn en breng het aan de kook.
  4. Kook de wijn tot de helft in.
  5. Voeg de tomaten toe en zet het vuur laag.
  6. Laat het zachtjes pruttelen tot het vlees mooi zacht is. Breng op smaak met peper en zout
  7. Rol vier plakken bladerdeeg uit. Steek er rondjes uit van 15 cm, steek daar weer rondjes uit van 10 cm zodat je een ring krijgt. Bak het 10 min onder druk af op 180C.
  8. Schil en was de aardappelen en snijd in grove gelijke stukken. Voeg zout toe en kook de aardappelen gaar.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180C voor de kaasstengels: rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verdeel de kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 10 minuten. Laat afkoelen en breek er stukken van.
  10. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp de aardappelen met een stamper en druk door een fijne zeef.
  11. Verwarm de melk en de room samen in een pannetje. Giet het roommengsel langzaam bij de aardappelen en spatel er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Blancheer de groente tot ze beetgaar zijn. Verwarm een klontje boter met zout en een scheutje water in een pan. Voeg de groente toe. Laat het 1 minuut koken zodat de groenten mooi geglaceerd zijn.
  13. Schep de lamsstoof in het bladerdeegrondje. Dek af met de aardappelmousseline. Steek de wortels er in, leg de doperwten en sjalot erbij. Garneer af met de doperwtencress.

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1300 g lamspoulet, kleingesneden
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn
  • 750 ml rode wijn
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 100 g boter
  • 300 ml room
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 bakje mini wortel
  • 1 bakje doperwten
  • 8 sjalotjes, in partjes

Publicatie datum: 15 februari 2016