Steak tartare met scones

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd tartare van de runderlende.
  2. Voeg de mosterd en olijfolie toe.
  3. Hak de kappertjes grof en hak de peterselie fijn. Voeg beiden toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng het bakmeel met het zout en de ras al hanout.
  6. Snijd de boter in kleine blokjes en kneed door het bakmeel. Voeg vervolgens de melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  7. Verpak het in vershoudfolie en laat een half uur in de koelkast rusten.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200C. 9. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 1cm en steek er rondjes uit van 2 cm.
  9. Bestrijk het deeg met 1 eidooier. Bak de scones 10 minuten tot ze goudkleurig zijn.
  10. Vacumeer de 3 resterende eidooiers. Gaar in een stoomoven op 70C voor 1,5 uur.
  11. Maak met een steker drie rondjes van 4 cm van de steak tartare. Spuit dopjes van de eidooiercrème en leg de scones erbij. Garneer af met de mosterdcress.

Ingrediënten

  • 320 g runderlende
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 5 g kappertjes
  • Handje krulpeterselie
  • 60 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 g ras el hanout
  • 13 g koude roomboter
  • 40 ml melk
  • 4 eidooiers
  • mosterdcress, om te garneren

Publicatie datum: 15 februari 2016