Wortelspaghetti met courgette & zeefruit

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mandoline (of spiraalsnijder) lange, dunne slierten van de wortel en courgette.
  2. Kook de pasta gaar in zout water.
  3. Fruit knoflook en pepertjes in de olie en voeg de schelpen, coquilles en garnalen toe. Bak een paar minuten mee en voeg de tomaten toe. Druk ze uit elkaar met een vork.
  4. Laat afgedekt koken tot de schelpen open zijn. Hak de peterselie fijn en roer de helft erdoor.
  5. Kook de groenteslierten de laatste minuut mee met de pasta en giet af.
  6. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 300 g spaghetti
  • 300 g wortelspaghetti
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 gedroogde rode pepertjes (geplet)
  • 1 dl olijfolie
  • 1 kg gemengde schelpen (tapijtschelpen, mosselen, kokkels, gewassen)
  • 4 coquilles
  • 8 grote garnalen (gepeld)
  • 400 g gepelde tomaten
  • 4 el bladpeterselie

Publicatie datum: 15 februari 2016