Gua bao met eendenbout, chinese kool en hoisin

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd fijne zestes van de sinaasappelschil en blancheer driemaal. Snijd de sinaasappels uit en laat het opgevangen sap met de suiker en de geblancheerde sinaasappelzestes reduceren tot een stroop. Neem van het vuur, voeg het uitgesneden vruchtvlees toe en koel terug.
  2. Pluk het vlees van de eendenbouten, meng met de hoisin saus en verwarm lichtjes in een anti-kleefpan.
  3. Snijd de Chinese kool zeer fijn en maak aan met sap en rasp van de limoen, de arachideolie en de seroendeng. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Stoom de Gua bao broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de gekonfijte eendenbout met de koolsalade in. Schep er de gekonfijte sinaasappel op.
  5. Serveer er apart Shiracha saus en Sesame Sauce bij.

Ingrediënten

  • 8 Gua bao broodjes
  • 4 gekonfijte eendenbouten (Rougié)
  • 4 el hoisin saus
  • ½ Chinese kool
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 4 el arachideolie
  • 2 el seroendeng
  • 2 sinaasappels
  • 2 el kristalsuiker
  • shiracha saus
  • Kewpie Sesame Sauce

Publicatie datum: 15 maart 2016