Flammkuchen van asperge

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges.
  2. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  3. Snijd de asperges schuin in stukjes.
  4. Haal de bloem van de courgette en snijd deze in grove stukken.
  5. Snijd de courgette in plakjes en de ham in brunoise.
  6. Smeer met behulp van een klein paletmes de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen.
  7. Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met de roomkaas.
  8. Verdeel de asperges, courgette en de ham op de roomkaas.
  9. Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.
  10. Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.

Opmaak tip Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi en rasp er wat limoenschil over. Garneer met limoencress en serveer direct.

Ingrediënten

  • 15 st Asperges AA
  • 10 st Fleur de courgette
  • 200g ham
  • 350g Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas
  • 10 st Flammkuchen, ovale
  • peper
  • 1 st limoen
  • 1 bakje limoencress

Publicatie datum: 15 april 2016