Gevulde inktvis met macadamiakorstje

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de shiitake, het kipgehakt, de bosui, knoflook, limoenrasp, kruiden en oestersaus zo droog mogelijk in de arachideolie. Maal fijn in een keukenmachine en doe in de spuitzak.
  2. Vul de drooggedepte inktvisjes voor 2/3. Sluit de open bovenkant met een prikker. Zet koel.
  3. Hak de noten, polenta en sinaasappelrasp fijn. Klop het ei los met de rum.
  4. Haal de inktvis door de bloem, het eimengsel en tot slot de notenmix. Leg opzij. Verhit de olie om te frituren.
  5. Rasp voor de dip de citroenen en halveer ze. Grill ze 10 minuten op de open kant tot het vruchtvlees kleurt. Laat afkoelen.
  6. Schep het vruchtvlees eruit en leg de lege halve citroenen apart.
  7. Hak het vruchtvlees fijn en meng met sereh, vissaus, munt, gembersiroop en arachideolie. Zet koud.
  8. Frituur de inktvissen ca. 5 minuten tot de buitenkant goudbruin is.
  9. Vul de citroenhelften met de dip en serveer bij de gefrituurde inktvissen.

Ingrediënten

  • 12 kleine inktvissen, schoongemaakt
  • 1 el arachideolie
  • 200 g shiitake, fijngehakt
  • 200 g kippendijgehakt
  • 2 stengels bosui, dunne ringen
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • 1 limoen, rasp
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 el oestersaus
  • 200 g zoute macadamianoten
  • 100 g polenta
  • ½ sinaasappel, rasp
  • 1 ei
  • 2 el witte rum
  • 3 el bloem
  • olie om in te frituren
  • Dip
  • 2 kleine citroenen
  • 1 stengel sereh (ca. 5 cm van de onderkant, gekneusd en fijngehakt)
  • 1 el vissaus
  • 1 el munt (fijngehakt)
  • 1 el gembersiroop
  • 5 el arachideolie
  • extra: 12 prikkers, spuitzak

Publicatie datum: 15 april 2016