Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bak de shiitake, het kipgehakt, de bosui, knoflook, limoenrasp, kruiden en oestersaus zo droog mogelijk in de arachideolie. Maal fijn in een keukenmachine en doe in de spuitzak.
Vul de drooggedepte inktvisjes voor 2/3. Sluit de open bovenkant met een prikker. Zet koel.
Hak de noten, polenta en sinaasappelrasp fijn. Klop het ei los met de rum.
Haal de inktvis door de bloem, het eimengsel en tot slot de notenmix. Leg opzij. Verhit de olie om te frituren.
Rasp voor de dip de citroenen en halveer ze. Grill ze 10 minuten op de open kant tot het vruchtvlees kleurt. Laat afkoelen.
Schep het vruchtvlees eruit en leg de lege halve citroenen apart.
Hak het vruchtvlees fijn en meng met sereh, vissaus, munt, gembersiroop en arachideolie. Zet koud.
Frituur de inktvissen ca. 5 minuten tot de buitenkant goudbruin is.
Vul de citroenhelften met de dip en serveer bij de gefrituurde inktvissen.
Ingrediënten
12 kleine inktvissen, schoongemaakt
1 el arachideolie
200 g shiitake, fijngehakt
200 g kippendijgehakt
2 stengels bosui, dunne ringen
1 teen knoflook, gepureerd
1 limoen, rasp
1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
2 el oestersaus
200 g zoute macadamianoten
100 g polenta
½ sinaasappel, rasp
1 ei
2 el witte rum
3 el bloem
olie om in te frituren
Dip
2 kleine citroenen
1 stengel sereh (ca. 5 cm van de onderkant, gekneusd en fijngehakt)