Broodje chiquetaille van zwaardvis

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis in heet water, breng aan de kook en laat 5 minuten door koken.
  2. Haal de vis uit het water en trek in kleine stukken. Leg dit in een ovenschaal en besprenkel met olie en plaats 5 minuten in de hete oven. Schep af en toe om.
  3. Haal de vis uit de oven en meng in een kom met de lente-ui, knoflook, peper, peterselie, tijm, tomaten, limoenrasp en het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer direct op ciabattabroodjes en gegarneerd met enkele bananenchips.

Ingrediënten

  • 600 g zwaardvis, in moten
  • 1 rode ui, dunne halve ringen
  • 3 lente-uien, in ringetjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 1 el tijm, alleen de blaadjes
  • 2 tomaten, julienne
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 4 ciabattabroodjes
  • Handje bananenchips
  • Sriracha

Publicatie datum: 15 juni 2016