• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Homemade solero van Mojito

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm het water met de rietsuiker en de rasp van de limoen tot tegen het kookpunt.
  2. Haal de blaadjes munt van de takjes af en voeg de takjes aan het hete water toe.
  3. Laat 10 minuten trekken en passeer dan het vocht.
  4. Voeg het sap van de limoen en de rum toe en roer goed door.
  5. Snijd de muntblaadjes zeer fijn en voeg toe aan het vocht.
  6. Proef of het voldoende smaak en zoetheid heeft en laat afkoelen.
  7. Plaats de lollystokjes in de vorm.
  8. Plaats de vorm op een plateau en vul de ijsvorm met het mengsel.
  9. Plaats in de vriezer en laat minimaal 6 uur invriezen.
  10. Neem de waterijsjes uit de vormpjes en bewaar ze goed afgedekt en los van elkaar in de vriezer.
  11. Week voor de gelei de gelatine in ijskoud water.
  12. Verwarm een deel van de fruitpuree met de glucosestroop en de rietsuiker tot tegen het kookpunt, meng goed door, zodat de glucosetroop volledig is opgelostuks
  13. Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  14. Meng er de rest van de fruitpuree doorheen en laat iets verder afkoelen.
  15. Haal de ijskoude waterijsjes door de gelei en prik ze nu vast in bijvoorbeeld een deksel van een tempex doos of steek ze in een stuk karton.
  16. Laat even staan, zodat de gelei kan opstijven en plaats daarna meteen terug in de diepvriezer.

Tip Pavoni ijsvormen zijn geschikt voor het maken van zowel waterijsjes als ijs van dikkere/romige structuren zoals vruchtenpuree, yoghurt en roomijs. Koel de ijsmassa voor verdere verwerking goed terug. Koel de ijsvormen voor in de vriezer en giet daarna de afgekoelde ijsmassa in de vorm voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 8 deciliter water
  • 1 deciliter rum
  • 250g rietsuiker
  • 6 takjes verse munt
  • 1 limoen
  • Pavoni siliconenijsvorm mini ovaal
  • lollystokjes
  • 500g mango- of limoenpuree (Boiron)
  • 100g rietsuiker
  • 120g glucosestroop
  • 6 blaadjes gelatine

Publicatie datum: 15 juni 2016