Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stoof de prei en zilveruitjes in de wijn, boter, tijm, peper en zout in een passende afgedekte ovenschaal in 15-20 minuten knapperig en gaar op 150°C.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de peen- en courgettelinten hier minimaal 30 minuten in marineren.
Bak ondertussen de gare gort in wat olijfolie krokant en lichtbruin.
Bak de inktvis 1 minuut op hoog vuur in wat olie en knoflook net gaar. De lamellen mogen niet taai worden. Bestrooi aan het einde met citroenpeper.
Frituur de pastinaaklinten krokant. Laat uitlekken en bestrooi direct met selderiezout.
Rol de groentelinten op. Maak als laatste de sabayon. Meng de dooiers met de bouillon, witte wijn en pompoen. Klop het mengsel met een garde au bain-marie schuimig. Blijf voortdurend kloppen. Haal van de pan en klop verder. Breng op smaak met peper, zout en limoensap naar wens. Serveer direct.
Leg de prei en zilveruitjes op een bord met aanhangend vocht en leg de inktvis ertegenaan. Strooi de bulgur erover. Plaats de opgerolde groenten erbij en schep hier de sabayon over. Serveer de pastinaakchips apart.
Ingrediënten
Voor de gestoofde prei
4 kleine dunne preien, schoongemaakt, groen er bijna helemaal af
150 g zilveruitjes, geschild
100 g boter
100 ml droge witte wijn
enkele takjes tijm
2 winterpenen, in dunne linten
1 gele courgette, in dunne linten
Voor de marinde
sap van 2 sinaasappels
rasp van 1 sinaasappel
1 el frambozenazijn
4 el walnotenolie
ui, zeer fijne halve ringen
150 g gort, geweld en gekookt
200 g inktvislamellen, vel eraf en in dunne plakken
citroenpeper uit de molen
Voor de sabayon
100 ml eidooier
125 ml groenten-citroengrasbouillon (gebruik het preigroen voor bouillon!)
50 g pompoenpuree
1 el droge witte wijn
limoensap naar smaak
1 pastinaak, geschild en in dunne linten geschaafd