Gestoofde prei en zilveruitjes met crunchy bulgur & pastinaakchips

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stoof de prei en zilveruitjes in de wijn, boter, tijm, peper en zout in een passende afgedekte ovenschaal in 15-20 minuten knapperig en gaar op 150°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de peen- en courgettelinten hier minimaal 30 minuten in marineren.
  3. Bak ondertussen de gare gort in wat olijfolie krokant en lichtbruin.
  4. Bak de inktvis 1 minuut op hoog vuur in wat olie en knoflook net gaar. De lamellen mogen niet taai worden. Bestrooi aan het einde met citroenpeper.
  5. Frituur de pastinaaklinten krokant. Laat uitlekken en bestrooi direct met selderiezout.
  6. Rol de groentelinten op. Maak als laatste de sabayon. Meng de dooiers met de bouillon, witte wijn en pompoen. Klop het mengsel met een garde au bain-marie schuimig. Blijf voortdurend kloppen. Haal van de pan en klop verder. Breng op smaak met peper, zout en limoensap naar wens. Serveer direct.
  7. Leg de prei en zilveruitjes op een bord met aanhangend vocht en leg de inktvis ertegenaan. Strooi de bulgur erover. Plaats de opgerolde groenten erbij en schep hier de sabayon over. Serveer de pastinaakchips apart.

Ingrediënten

Voor de gestoofde prei

  • 4 kleine dunne preien, schoongemaakt, groen er bijna helemaal af
  • 150 g zilveruitjes, geschild
  • 100 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 winterpenen, in dunne linten
  • 1 gele courgette, in dunne linten

Voor de marinde

  • sap van 2 sinaasappels
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el frambozenazijn
  • 4 el walnotenolie
  • ui, zeer fijne halve ringen
  • 150 g gort, geweld en gekookt
  • 200 g inktvislamellen, vel eraf en in dunne plakken
  • citroenpeper uit de molen

Voor de sabayon

  • 100 ml eidooier
  • 125 ml groenten-citroengrasbouillon (gebruik het preigroen voor bouillon!)
  • 50 g pompoenpuree
  • 1 el droge witte wijn
  • limoensap naar smaak
  • 1 pastinaak, geschild en in dunne linten geschaafd
  • selderiezout

Publicatie datum: 15 september 2016