Pompoen soupsmoothie

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

Voor de homemade soupsmoothie met Marokkaanse korianderolie

  1. doe in een ruime kookpan de zonnebloemolie met de knoflook, sjalotten en een eetlepel komijn aanfruiten tot ze glazig zijn. Voeg nu de pompoenblokjes toe en zet het vuur 2 minuten hoog. Voeg nu de kippenbouillon toe met de mint blaadjes en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  2. pureer de koriander en de zonnebloemolie samen tot een gladde groene massa en breng dit eventueel op smaak met wat zout. Bewaar het geheel in een spuitflesje
  3. pureer nu het geheel met een staafmixer tot een gladde massa en breng het geheel op smaak en voeg ook het citroensap en een beetje kaneelpoeder toe. Dit om de frisse smaak te behouden van de soep.
  4. breng de soep tegen de kook en schep ze in soepkommen en doe hier wat druppels kruidenolie overheen. Dit maakt het juist lekker

Voor de convenience soupsmoothie

  1. Breng het water aan de kook met de specerijenmix en het kaneelpoeder
  2. Snijd de verse kruiden zo fijn mogelijk
  3. Voeg de geconcentreerde soep toe aan het water, meng goed door en breng tegen de kook
  4. Voeg er de verse kruiden en het limoensap en –rasp aan toe
  5. Houd de soep warm in een hotpot of verwarm deze àla minute in een steelpannetje

Opmaak tip Geef hier lekker brood bij met maanzaad en dip dit ook in de korianderolie.

Ingrediënten

Voor de homemade soupsmoothie met Marokkaanse korianderolie

  • 1 kg Muskaat pompoen blokjes (2 x 2)
  • 6 tenen knoflook grof gehakt
  • 4 sjalotten grof gehakt
  • 1 eetlepel Komijn
  • 6 dl Kippenbouillon
  • 6 eetlepels Zonnebloemolie
  • 6 Munt blaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • Korianderolie: half bosje koriander & 1 dl zonnebloemolie

Voor de convenience soupsmoothie

  • 1 pak Dinnerland Pompoensoep
  • 1 liter water
  • ¼ bosje munt
  • ¼ bosje koriander
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 el Spicemix del Mondo Medina (Verstegen)
  • Sap en rasp van ½ limoen

Publicatie datum: 15 september 2016