Gegrilde porc steak met gebakken appel & balsamicojus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met versgemalen peper en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm het ganzenvet en braad het vlees circa 3 minuten aan beide kanten. Laat het even rusten en houd het warm.
  3. Snijd de miniprei overdwars doormidden en blancheer circa 1 minuut.
  4. Verwarm de olie in een steelpan met antiaanbaklaag. Bak de gekookte prei samen met de appelpartjes in 3-4 minuten krokant. Keer halverwege de baktijd en voeg er de laatste 2 minuten de radijshelften aan toe. Houd het groen apart voor garnering.
  5. Verwarm de rodewijnsaus met de kardemom en schenk er de balsamico bij. Haal van het vuur en meng er met de staafmixer de roomboter doorheen. Roer vlak voor serveren pas de bieslook erdoor.
  6. Trancheer het vlees. Plaats de groenten in een strook in het midden van 4 voorverwarmde borden. Leg de plakjes procureur er dakpansgewijs overheen en schep er wat rodewijnsaus op. Garneer met de appelpartjes. Top af met radijsgroen.

Ingrediënten

  • 4 porc steaks (gepekeld)
  • 4 el ganzenvet
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 pakje miniprei
  • 2 zoetzure appels (in partjes)
  • 1 bakje witte radijs met groen (gewassen en gehalveerd)
  • 1 flesje rodewijnsaus
  • 1 kardemompeul (gekneusd)
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el roomboter
  • bieslook (fijngesneden)

Publicatie datum: 15 november 2016