Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bestrooi het vlees met versgemalen peper en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm het ganzenvet en braad het vlees circa 3 minuten aan beide kanten. Laat het even rusten en houd het warm.
Snijd de miniprei overdwars doormidden en blancheer circa 1 minuut.
Verwarm de olie in een steelpan met antiaanbaklaag. Bak de gekookte prei samen met de appelpartjes in 3-4 minuten krokant. Keer halverwege de baktijd en voeg er de laatste 2 minuten de radijshelften aan toe. Houd het groen apart voor garnering.
Verwarm de rodewijnsaus met de kardemom en schenk er de balsamico bij. Haal van het vuur en meng er met de staafmixer de roomboter doorheen. Roer vlak voor serveren pas de bieslook erdoor.
Trancheer het vlees. Plaats de groenten in een strook in het midden van 4 voorverwarmde borden. Leg de plakjes procureur er dakpansgewijs overheen en schep er wat rodewijnsaus op. Garneer met de appelpartjes. Top af met radijsgroen.
Ingrediënten
4 porc steaks (gepekeld)
4 el ganzenvet
3 el milde olijfolie
1 pakje miniprei
2 zoetzure appels (in partjes)
1 bakje witte radijs met groen (gewassen en gehalveerd)