Wildsoep afgarneren met crostini

Wildsoep afgarneren met crostini

Bereidingswijze

Voor de zoetzure radijs

  1. Voeg de witte wijnazijn en suiker in gelijke delen bij elkaar en breng dit tegen de kook aan
  2. Wanneer dit bijna kookt haal je het weer van het vuur en laat je het afkoelen
  3. Eenmaal afgekoeld leg je de plakjes radijs er in, voor minstens vier uur

Voor de crostini

  1. Halveer de Waldkorn cracker met een scherp mes
  2. Maak deze nu op met de Tomberry tomaatjes en zoetzure radijs
  3. Maak af met de Borage cress
  4. Leg de Crostini op de rand van het bovenste bord

Voor de wildsoep

  1. Zet de pompoen en paddenstoelen op in een pannetje kookroom met een bosje Tijm.
  2. Kook dit geheel tot het gaar is en blender het daarna.
  3. Zeef de soep na het blenden en voeg wildfond naar smaak toe.
  4. De wildfond zorgt voor een diepe smaak.
  5. Giet de soep in een mooie kan om te serveren, zoals een glazen karaf, theepot of chemex kan.
  6. Druppel de olie van peterselie en knoflook met een spuitflesje over de uitgeserveerde soep en top het geheel af met de rock chives cress.

Gebruikte opmaaktechniek: Impact van non-food voor presentatie aan tafel en op bord

Gebruik van het juiste non-food heeft een grote impact op de foodbeleving. Deze donkere borden laten de kleur van het gerecht extra uitkomen. De ongebruikelijke placering van de crostini zorgt voor een verrassende twistuks Door de soep aan tafel in te schenken creëer je een bijzonder moment voor je gasten.

Ingrediënten

Voor de zoetzure radijs

  • Radijs
  • Witte wijnazijn
  • Suiker, gelijke hoeveelheid als de wittewijnazijn

Voor de crostini

  • Kant en klare Waldkorn cracker
  • Gele tomberry tomaatjes
  • Zoetzure radijsjes
  • Borage cress

Voor de wildsoep

  • Kant en klare Wildfond, van Knorr
  • Paddenstoelen
  • Pompoen
  • Kookroom
  • Tijm
  • Rock chives cress (fijne knoflooksmaak)
  • Peterselie knoflookolie

Publicatie datum: 15 november 2016