Gekonfijte zeeduivel

Gekonfijte zeeduivel
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneus de teentje knoflook en bestrooi de stukjes zeeduivel met peper en zout. Leg ze naast elkaar in een passend ovenschaaltje en plaats de takjes rozemarijn en knoflook ertussen.
  2. Verwarm het ganzenvet op matig vuur naar 80°C. Giet over de vis tot deze onderstaat. Zet het schaaltje in een voorverwarmde oven van 100°C en konfijt de vis 30 minuten.
  3. Snijd de bietjes in partjes. Snijd de partjes uit de vliezen van de grapefruit en sinaasappel en knijp zoveel mogelijk sap uit de overgebleven vliezen. Knip de blaadjes van de tuinkers en meng de helft met de olijfolie en het citrussap tot een dressing. Breng op smaak.
  4. Schik de bietjes, rucola, basilicum, partjes grapefruit en sinaasappel tot 4 mooie salades op borden.
  5. Haal de stukjes zeeduivel uit het ganzenvet en laat goed uitlekken. Bak ze vervolgens kort aan in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  6. Leg op elke salade een stukje vis en garneer met de rest van de tuinkers.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 4 zeeduivelfilets à75 g
  • 2 kleine takjes rozemarijn
  • 500 ml ganzenvet
  • 2 rode bieten, geschild en gekookt
  • 1 gele grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 à3 el extra vierge olijfolie
  • handje rucola
  • handje basilicumblaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2017