Gepekelde kabeljauw

Gepekelde kabeljauw
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm 100 ml water en los het zout en de suiker erin op. Doe over in een maatbeker en vul aan met koud water tot 1 liter.
  2. Doe de kabeljauwfilet met het pekelwater in een afsluitbare trommel en laat een nacht pekelen.
  3. Schil de meiknolletjes en snijd in parten. Maak de spruiten en cantharellen schoon en snijd de grote in stukken.
  4. Haal de visfilets uit de pekel, dep ze droog en smeer ze in met een beetje olijfolie.
  5. Gaar 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Kook de pasta beetgaar.
  7. Breng de tomatenbouillon tegen de kook en voeg de meiknol en spruiten toe. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
  8. Bak de cantharellen in de rest van de olie en breng ze op smaak.
  9. Verdeel de bouillon met de groenten over diepe borden en leg in het midden een hoopje pasta.
  10. Leg de vis op de pasta en lepel de cantharellen erover.
  11. Bestrooi met de cressblaadjes.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwhaas à150 g
  • 20 g zout
  • 10 g suiker
  • 2 meiknolletjes
  • 300 g spuitjes
  • 200 g cantharellen
  • 200 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
  • 500 ml tomatenbouillon (zie recept)
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje Basilicum- of Daikon Cress

Publicatie datum: 15 februari 2017