Hartige wafel met Black Angus burgers

Hartige wafel met Black Angus burgers
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het wafelbeslag en laat 1 uur rusten in de koeling.
  2. Meng alle ingrediënten voor de baconsaus en zet tot gebruik in de koeling.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 7 minuten.
  4. Rooster de burgers op 100°C op de Big Green Egg tot een kerntemperatuur van 55°C. Als de burgers bijna klaar zijn, rooster de maiskolven dan even kort mee.
  5. Verwarm het wafelijzer voor op 250°C. Bak 4 wafels van het wafeldeeg, per wafel 3 minuten.
  6. Snijd de wafels doormidden en schik de burgers ertussen. Maak af met de baconsaus en wat tomaat en sla.

Ingrediënten

Voor het wafelbeslag

  • 100 ml melk
  • 100 g bloem
  • kruiden naar smaak (bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm)

Voor de baconsaus

  • 100 ml mayonaise
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 150 g bacon, gebakken en in stukjes gesneden

En verder

  • 4 suikermaiskolven, ontdaan van bladeren
  • 4 Black Angus-burgers à150 g
  • tomaat en sla voor garnering

Publicatie datum: 15 februari 2017