Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pureer 25 gram biet en druk door een zeef het overtollig vocht eruit.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf en schep al kloppend lepel voor lepel 50 gram suiker erbij. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het eiwit 8 keer zijn volume heeft (het schuim is klaar als het aan een omgekeerde lepel blijft hangen).
Schep voorzichtig de bietenpuree erdoor, verdeel in 2 cirkels van 20 centimeter over de bakplaten en bak circa 1½ uur in een voorverwarmde oven van 100°C tot ze droog zijn.
Schaaf de overige bieten op de mandoline. Los de overige suiker met 2 eetlepels citroensap en de steranijs op in 250 ml kokend water. Kook hierin de bietenplakjes circa 10 minuten. Laat in de siroop afkoelen en daarna goed uitlekken.
Haal de pavlova’s uit de oven (laat volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt). Laat de bietenplakjes 30 minuten op een bakplaat in de oven drogen.
Klop de slagroom lobbig en meng met de mascarpone, citroenrasp, het overige citroensap en kleurstof naar wens. Verdeel de room, mango en bietenplakken over de pavlova’s en stapel op elkaar.
Garneer met cress en druppels bietensiroop (eventueel ingekookt).