Bietenpavlova met mascarponeroom

Bietenpavlova met mascarponeroom
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Pureer 25 gram biet en druk door een zeef het overtollig vocht eruit.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en schep al kloppend lepel voor lepel 50 gram suiker erbij. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het eiwit 8 keer zijn volume heeft (het schuim is klaar als het aan een omgekeerde lepel blijft hangen).
  3. Schep voorzichtig de bietenpuree erdoor, verdeel in 2 cirkels van 20 centimeter over de bakplaten en bak circa 1½ uur in een voorverwarmde oven van 100°C tot ze droog zijn.
  4. Schaaf de overige bieten op de mandoline. Los de overige suiker met 2 eetlepels citroensap en de steranijs op in 250 ml kokend water. Kook hierin de bietenplakjes circa 10 minuten. Laat in de siroop afkoelen en daarna goed uitlekken.
  5. Haal de pavlova’s uit de oven (laat volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt). Laat de bietenplakjes 30 minuten op een bakplaat in de oven drogen.
  6. Klop de slagroom lobbig en meng met de mascarpone, citroenrasp, het overige citroensap en kleurstof naar wens. Verdeel de room, mango en bietenplakken over de pavlova’s en stapel op elkaar.
  7. Garneer met cress en druppels bietensiroop (eventueel ingekookt).

Ingrediënten

  • 300 g gekookte biet
  • 3 verse eiwitten
  • 300 g fijne suiker
  • 3 el citroensap
  • 2 steranijs
  • rode kleurstof
  • 200 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • rasp van 1 citroen
  • 1 mango (in lange plakken)
  • 1 bakje Atsina Cress
  • Tools: 3x bakplaat met bakpapier

Publicatie datum: 15 maart 2017