Red velvet pannenkoeken

Red velvet pannenkoeken
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de melk met de biet en zeef bakmeel en cacao erboven. Roer met het ei, een snuf zout en de olie tot een glad beslag. Gebruik voor een intense kleur wat rode kleurstof.
  2. Verhit in een pan met antiaanbaklaag de boter, plaats de garneerring erin en vul deze met beslag. Bak hierin rechthoekige pannenkoekjes en houd warm in een oven van 100°C afgedekt met aluminiumfolie.
  3. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie. Klop de roomkaas en boter kort met een mixer en meng de chocolade erdoor. Voeg in delen de poedersuiker toe en vervolgens in delen de slagroom.
  4. Maak stapeltjes van 4 pannenkoekjes met laagjes roomkaas ertussen. Garneer met rood fruit en bloemen.

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 1 rode biet (gepureerd)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • rode kleurstof

Voor de vulling:

  • 100 g witte chocolade (in stukjes)
  • 100 g roomkaas
  • 60 g zachte roomboter
  • 60 g poedersuiker
  • 100 ml slagroom
  • Tools: rechthoekige rvs garneerring

Publicatie datum: 15 maart 2017