Artisjok met geitenkaas-knoflookboter

Artisjok met geitenkaas-knoflookboter
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Prak de knoflook-kruidenboter, kaas, knoflook en olijven goed door elkaar. Snijd de stelen van de artisjokken, zodat ze kunnen staan. Snijd ook van de top een stukje af tot een rechte bovenkant.
  2. Verdeel het boter-kaasmengsel over de bovenkant van de artisjokken en druk het een beetje tussen de blaadjes.
  3. Halveer de citroen en wrijf de onderkant van de artisjokken in met citroen om verkleuren te voorkomen en pers het sap eruit.
  4. Plaats de artisjokken in een diepe pan. Strooi het paneermeel erover en schenk 150 ml water en het citroensap erbij. Kook de artisjokken in circa 45 minuten gaar met een deksel op de pan.
  5. Laat de artisjokken afkoelen in de pan en serveer in diepe borden met het kookvocht als dip.

Ingrediënten

  • 60 g roomboter met knoflook en fijne kruiden (Plaquette), kamertemperatuur
  • 60 g harde geitenkaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 70 g Kalamata-olijven, ontpit en in stukjes
  • 4 verse artisjokken
  • 1 citroen
  • 2 el paneermeel

Publicatie datum: 15 april 2017