Filipijnse kwek-kwek

Filipijnse kwek-kwek
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleieren in 5 minuten hard. Laat ze in koud water afkoelen. Kook de rijstnoedels gaar en spoel deze koud.
  2. Roer voor de dip de azijn, sojasaus, knoflook, ui en chilipeper door elkaar.
  3. Verhit de olie tot 180°C. Pel de kwarteleitjes en dep ze droog.
  4. Meng de bloem, bakpoeder, maïzena, het paprikapoeder, de kurkuma en wat peper en zout. Roer het ei en mineraalwater erdoor tot een dik beslag ontstaat.
  5. Haal de kwarteleitjes door het beslag en frituur ze in 3 à4 minuten bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Warm de rijstnoedels op door ze kort te roerbakken in wat olie. Serveer de eitjes met de rijstnoedels, de dip en extra sojasaus. Garneer met een plukje kiemgroenten.

Ingrediënten

  • 12 kwarteleieren
  • 200 g rijstnoedels
  • 125 ml witte azijn
  • 50 ml sojasaus
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ groene chilipeper, in ringen
  • 75 g bloem
  • 35 g maïzena
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 ei, losgeklopt
  • ca. 150 bruisende mineraalwater, ijskoud kiemgroenten, ter garnering
  • ½ tl bakpoeder
  • chilistripes (Sligro Spice Market), garnering
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes

Publicatie datum: 15 april 2017