Panna cotta van geitenkaas

Panna cotta van geitenkaas
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verbrokkel de geitenkaas en verwarm met de slagroom. Laat de gelatineblaadjes in koud water wellen. Knijp goed uit. Haal de pan met kaas en room van het vuur en los de gelatine op in het mengsel. Roer tot een gladde egale massa.
  2. Haal van het vuur en roer de honing en citroenrasp erdoor. Schenk het mengsel in vormpjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koeling.
  3. Verhit de rietsuiker op hoog vuur in een pannetje tot een goudbruine karamel. Roer de pecannoten erdoor en schep op een met bakpapier bekleed werkvlak om uit te harden. Hak de pecancrunch vervolgens grof.
  4. Verwarm de blauwe bessen met de port en 1 eetlepel citroensap tot ze beginnen te knappen, haal van het vuur en laat afkoelen in de koeling.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomatenblokjes en dragon circa 2 minuten. Voeg 1 eetlepel citroensap en 45 ml water toe en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Passeer door een fijne zeef en laat de coulis helemaal afkoelen in de koeling.
  6. Bestrijk 4 borden met een lepel tomatencoulis. Stort de panna cotta’s op de borden en schep de bessencompote ernaastuks Bestrooi met de pecancrunch en Atsina Cress.

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 75 g Bettine chevre bio, zonder korst
  • 3 el honing
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 2 el rietsuiker
  • 40 g pecannoten
  • 50 ml Ruby port
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 el olijfolie
  • 100 g tomaat, in blokjes
  • 2 takjes dragon, grofgehakt
  • Atsina Cress, garnering
  • Extra: siliconen muffinbakvorm

Publicatie datum: 15 april 2017