Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter

Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Wrijf de speklapjes in met de BBQ-kruiden en zout. Bak ze in wat olie op laag vuur krokant en snijd ze in blokjes.
  2. Hak de helft van de bonen heel fijn en prak door de boter. Breng op smaak met de nootmuskaat en eventueel peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar en vang het kookvocht op.
  3. Halveer de gamba’s in de lengte. Bak de gamba’s met de rest van de zwarte bonen in wat olie gaar. Voeg de gekookte pasta, spekblokjes en de helft van de zwartebonenboter bij de gamba’s en de zwarte bonen, schep om en verwarm met 8 eetlepels kookvocht van de pasta.
  4. Schep tot slot ¾ van de Daikon Cress erdoor en verdeel over 4 borden. Serveer de zwarte-bonenboter erbij en top af met een plukje Daikon Cress.

Ingrediënten

  • 2 speklapjes
  • 1 tl smoked BBQ-kruiden (Sligro Spice Market)
  • 4 el gezouten zwarte sojabonen
  • 150 g Brabantse ongezouten roomboter
  • 1 tl verse nootmuskaat, geraspt
  • 500 g verse tagliatelle
  • 300 g rauwe gamba’s, schoongemaakt
  • 2 bakjes Daikon Cress

Publicatie datum: 15 april 2017