Frisse korintkaka

Frisse korintkaka
Aantal Personen
15

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 ℃ .
  2. Rasp de schil van beide citroenen en pers 1 citroen uit.
  3. Klop de boter met de suiker romig in de staande mixer met de bisschop.
  4. Splits de eieren en voeg de dooiers toe. Wacht tot ze goed zijn opgenomen. Voeg 2 eetlepels bloem toe en daarna het eiwit. Meng de amandelessence en citroenrasp erdoor.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Meng op het laatst de krenten, rozijnen en het citroensap erdoor.
  6. Doe het beslag over in de cakevorm bekleed met bakpapier en bak de cake 50 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen en stort uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 200 g zachte boter, kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 el bitter amandelessence
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder (4 g)
  • 75 g krenten (geweld)
  • 75 g rozijnen (geweld)
  • Extra: cakevorm van 30 cm

Publicatie datum: 15 juni 2017