In hooi geroosterde maiscoquelet

In hooi geroosterde maiscoquelet
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de coquelets met versgemalen peper en zout en bestrijk ze met boter. Braad het gevogelte goudbruin.
  2. Leg dennentakjes en hooi in een gietijzeren braadpan met deksel. Plaats de coquelets in het hooi. Dek af met nog wat hooi en zet de pan boven een open vuur of in het midden van de oven. Gaar het gevogelte circa 40 minuten met een deksel op de pan. Haal de pan van het vuur of uit de oven en laat nog minimaal 10 minuten rusten.
  3. Fruit de sjalotten in 2 eetlepels boter. Voeg de appelcider toe en kook 2/3 in. Schenk de kippenfond erbij en kook de jus 2/3 in. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bestrooi de wortels met peper en zout. Schep om met 3 eetlepels koolzaadolie en de honing. Verdeel gelijkmatig over een bakplaat en rooster circa 25 minuten in het midden van de oven.
  5. Verwijder het hooi van de coquelets, snijd eventueel in stukken en verdeel over 4 borden.
  6. Meng de bulgur met de kruiden en breng op smaak met de overige koolzaadolie, peper en zout.
  7. Schep bulgur op 4 borden, leg de coquelets (of stukken) erop en plaats de wortels ernaastuks Bestrooi de coquelets met wat bosbessen en giet er een beetje jus over.

Ingrediënten

  • 4 maiscoquelet, op kamertemperatuur
  • 4 el gesmolten boter
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 200 ml appelcider
  • 250 ml kippenfond
  • 600 g regenboogwortels met loof, geschrapt en gehalveerd in de lengte
  • 6 el koolzaadolie
  • 2 el honing
  • 200 g bulgur, gekookt
  • 10 g peterselie, grofgehakt
  • 5 g dille, grofgesneden
  • 4 el bosbessen
  • Extra: paar dennentakjes, grote bos hooi

Publicatie datum: 15 juni 2017