Raw chocolate-anijstruffels

Raw chocolate-anijstruffels
Aantal Personen
50

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom met de suiker, anijszaad en vanillestokjes tot lauw en laat de suiker goed oplossen.
  2. Schraap de vanillezaadjes uit het ½ vanillestukje en roer ze door het mengsel. Laat koud worden.
  3. Klop de boter zeer luchtig en meng er langzaam het afgekoelde roommengsel door. Blijf kloppen tot een mooi luchtige crème. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond van 1½ centimeter en spuit lange ‘truffels’ van 3 centimeter lang en 2 centimeter dik. Vries 1 uur aan.
  4. Rooster de kokos lichtbruin.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie tot niet heter dan 40 ℃ . Haal de bevroren truffels door de chocolade. Wentel ze door de geraspte kokos en laat circa 2½ uur afkoelen tot ze stevig zijn. Bewaar in de koeling.

Ingrediënten

  • 150 g slagroom
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl anijszaadjes, gevijzeld
  • ½ vanillestokje
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 500 g rauwe pure chocolade
  • 100 g geraspte kokos

Publicatie datum: 15 juni 2017