Smørrebrød blauwe kaas, vijgen & groene asperges

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Spuit de roomkaas op de sneetjes roggebrood en strijk het uit.
  2. Schaaf plakjes blauwe kaas boven het roggebrood.
  3. Leg de plakjes vijg dakpansgewijs op de kaas.
  4. Snijd 2 centimeter van onderkant van de asperges en schaaf ze over de lengte in slierten. Schep om met de druivenpitolie en dragonedik. Leg de aspergeslierten in een bundeltje midden op de sneetjes brood. Garneer met bieslook.

Ingrediënten

  • 1 spuitzak roomkaas
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 125 g Danisch blue
  • 4 verse vijgen, in plakjes
  • 50 g groene asperges
  • 2 el druivenpitolie
  • 1 el dragonedik
  • 15 bieslooksprietjes, fijngesneden

Publicatie datum: 15 juni 2017