Smörrebröd, garnalen-dillecrème & wilde zalm

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de dille fijn en meng met de zure room en mosterd-dillesaus. Schep de Hollandse garnalen erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd de avocado in dunne plakjes. Leg de plakjes strak naast elkaar op de sneetjes roggebrood.
  3. Schep wat van de garnalen-dillecrème op de avocado. Leg de gerookte zalm er losjes bovenop.
  4. Bestrooi de gamba’s met peper en zout. Bak ze in de druivenpitolie 1 minuut aan elke kant en haal uit de pan. Snijd de gamba’s over de lengte doormidden en plaats op de zalm.
  5. Garneer royaal met takjes dille.

Ingrediënten

  • 2 el verse dille + om te garneren
  • 8 el zure room
  • 1 el mosterd-dillesaus
  • 75 g Hollandse garnalen
  • 1 avocado, schoongemaakt
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 200 g gerookte wilde zalm
  • 1 el druivenpitolie
  • 4 gamba’s 80/100, schoongemaakt

Publicatie datum: 15 juni 2017