Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd voor de custard het vanillestokje over de lengte doormidden en laat het uiteinde aan elkaar. Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook en laat 15 minuten op laag vuur trekken. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje, voeg deze toe aan de melk en gooi het vanillestokje weg.
Meng de dooiers met de suiker en bloem in een kom.
Schenk de hete melk al roerende bij het dooiermengsel en giet vervolgens terug in de pan. Breng de custard op matig vuur tegen de kook en roer goed over de bodem van de pan, vooral als de custard begint te binden. Laat op laag vuur nog een paar minuten koken tot hij iets aan de bodem begint te plakken. Week de gelatine in koud water en los deze op in de custard. Laat afkoelen.
Smelt voor het deeg de boter en voeg de melk toe. Verhit naar circa 40 ℃ . Haal van het vuur en los de gist erin op. Laat 10 minuten staan tot de oppervlakte begint te schuimen.
Zeef de bloem boven een staande mixer met deeghaak en voeg suiker en zout toe. Mix kort. Voeg het gistmengsel toe en kneed het deeg circa 10 minuten tot het zeer elastisch is.
Dek de kom af en laat 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur tot het deeg is verdubbeld in volume.
Haal het deeg uit de kom en kneed het even door op een met bloem bestoven werkbank. Verdeel in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot vierkanten 30x30 centimeter. Snijd elk vierkant in vieren en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 ℃ .
Schep op het midden van elk vierkantje deeg een lepel custard en verdeel de blauwe bessen erover. Vouw de hoeken over de vulling naar elkaar toe en druk het deeg in de hoeken goed tegen elkaar aan. Laat de bovenkanten van het deeg open zodat de vulling nog te zien is.
Bestrijk de envelopjes met wat eigeel en bak 10 à12 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Laat helemaal afkoelen.