Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het sesamzaad, de zonnebloempitten, het venkelzaad en zeezout. Voeg 200 ml koud water toe en roer met een houten lepel tot een dik beslag. Strijk het beslag zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Bestuif met een beetje bloem, leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit.
Leg het uitgerolde beslag tussen het bakpapier op de bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een rooster en breek in stukken. Bewaar de crackers in een luchtdicht afgesloten trommel.
Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Schep om met de dragon-edik en laat minimaal 5 minuten marineren. Roer 3 eetlepels druivenpitolie en de haringkuit erdoor.
Snijd de haring in schuine stukjes en verdeel over 4 borden. Leg wat zure ui op de haring, lepel de dressing met haringkuit eromheen. Strooi de zuringblaadjes erover en garneer met een toef prei-kiem. Serveer met de crackers met roomkaas.