Tonijntartaar met avocado

Tonijntartaar met avocado
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de daikon en snijd 50 gram in flinterdunne plakjes. Hussel om in een zeef met wat bloem en schud goed uit. Frituur krokant op 160°C en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rasp de rest van de daikon. Breng de azijn met 50 ml water en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelostuks Giet het zoetzuur op de daikon en meng de geraspte gember erdoor. Laat minimaal 30 minuten trekken, bij voorkeur een nacht.
  3. Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit 1 avocado en snijd in kleine blokjes. Smeer de snijvlakken van de andere twee avocado’s in met limoensap en roer de rest van het sap door de blokjes.
  4. Halveer de tomaat en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng samen met de peper, koriander en avocadoblokjes tot guacamole. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Hak tartaar van de tonijn, meng met de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout
  6. Verdeel tonijntartaar, ingelegde daikon (even goed uitknijpen) en guacamole over de avocadohelften. Halveer de kwarteleitjes en zet ze op de avocado’s. Garneer met de daikonchips.

Ingrediënten

  • 300 g daikon of rettich
  • 1 el bloem
  • 50 ml rijstazijn
  • 25 g suiker
  • 1 cm geraspte gember
  • 3 avocado’s
  • 1/4 rode peper, fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • 1 kleine tomaat
  • 200 g verse tonijn
  • 1 el mais- of arachideolie
  • 4 gekookte kwarteleitjes

Publicatie datum: 15 augustus 2017