Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de ingrediënten voor de pekel met 1 liter water. Breng tegen de kook en laat 15 minuten afkoelen. Prik gaatjes in de varkensbuik, maak een ruitpatroon in het spek en de leg het vlees in de pekel. Laat 2 dagen marineren. Laat goed uitlekken en dep droog.
Leg vlees met de spekkant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Gaar 1 tot 1,5 uur in een voorverwarmde heteluchtoven op 160°C tot het vlees een knapperige donkerbruine korst heeft
Bak de tomaat, ui en knoflook op in wat olie, voeg de ketchup, azijn, suiker en ketjap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en pureer met een staafmixer.
Roer de ananasblokjes met de koriander door de saus.
Wok de bimi met de shiitake en breng op smaak met wat sojasaus.
Trancheer het vlees en serveer met de zoetzure saus en gewokte groenten.