Bloemkool risotto van groenterijst

Bloemkool risotto van groenterijst
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Begin met de bloemkoolpuree. Snijd daarvoor 250 gram bloemkool in grove stukken. Kook gaar in water met ene beetje zout
  2. Giet de bloemkool af en laat even staat zodat het vocht kan verdampen
  3. Doe de bloemkoop samen met de roomboter in een keukenmachine of blender. Meng tot een gladde puree.
  4. Voor de risotto snijd je de sjalotjes, knoflook en walnoten fijn
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Laat deze niet te heet worden, de sjalotjes, knoflook en walnoten mogen niet verkleuren.
  6. Voeg de bloemkoolrijst toe en verwarm ongeveer 5 minuten mee.
  7. Spatel vervolgens beetje bij beetje de bloemkoolpuree door de risotto tot het mooi smeuïg is. Je hebt niet alle puree nodig.
  8. Breng de bloemkool risotto op smaak met peper en zout.
  9. Bak de kappertjes goudbruin in een pan.
  10. Serveer de bloemkool risotto in een diep bord. Verdeel de kappertjes en eventueel nog wat gehakte walnoten over de risotto.
  11. Rasp de Parmezaanse kaas erover. Garneer met Tahoon Cress en Red Munstard Cress.

Ingrediënten

  • 400 gr groenterijst bloemkool
  • 250 gr bloemkool
  • 35 gr walnoten
  • 35 gr kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Tahoon Cress
  • Red Mustard Cress
  • Parmezaanse kaas
  • 20 gr roomboter
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Publicatie datum: 15 november 2017