Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dompel de bevroren octopus onder in kokend water tot ie zacht genoeg is om te snijden.
Snijd de tentakels eraf en de rest in stukken.
Doe de inktvis samen met de wortel, ui, knoflook, rozemarijn en rode wijn in een pan. Vul af met groentebouillon tot de octopus net onder staat.
Breng tegen de kook en laat op zacht vuur 90 minuten stoven met een deksel op de pan. Giet af en laat afkoelen. Je gebruikt voor dit gerecht alleen de tentakels, de overige stukken kun je in een ander gerecht verwerken.
Steek de tentakels op een prikker in een mooie zigzagvorm.
Bestrijk met olie en gril kort rondom op een hete grill.
Serveer met een paar druppels limoensap en sechuan-peperolie. Verkruimel de Sechuan Buttons erover.
Ingrediënten
1 octopus àca. 1 kilo, schoongemaakt en ingevroren