Rouleau van courgette en aubergine

Rouleau van courgette en aubergine
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de aubergine in zijn geheel in een ovenschaal, sprenkel er 1 eetlepel olijfolie overheen en kruid met zout en peper.
  3. Plaats in de oven en laat ongeveer 15 minuten poffen.
  4. Schaaf of snijd ondertussen de courgette in lange, dunne linten.
  5. Grill de courgettelinten kort aan beide kanten met een druppel olijfolie tot ze een mooi ruitpatroon hebben en kruid met zout en peper.
  6. Leg de courgettelinten naast elkaar op een snijplank.
  7. Neem de aubergine uit de oven, laat iets afkoelen en snijd dan in de lengte doormidden.
  8. Hak het vruchtvlees in fijne blokjes en kruid met olijfolie, zout en peper.
  9. Hak de gezouten citroen zo fijn mogelijk en snijd 2/3 van de koriander fijn.
  10. Meng de gezouten citroen en de koriander door de aubergine.
  11. Lepel een hoopje aubergine op ieder plakje courgette en rol strak op.
  12. Garneer de rouleau’s met een topje verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 eetl. olijfolie
  • 8 takjes verse koriander
  • ¼ gezouten citroen

Publicatie datum: 15 november 2017