Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Blancheer de taugé en laat goed uitlekken. Meng in een kom met de knoflook, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
Voor roergebakken spinazie
Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olie. Schep in een zeef en druk er wat vocht uit. Meng in een kom met de knoflook, sesamolie en fijngesneden bosui. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Voor gebakken shiitake
Bak de shiitake in een koekenpan op hoog vuur in wat olie. Blus af met de sojasaus.
Voor bulgogi
Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Marineer het vlees 30 minuten met sojasaus, suiker, sesamolie en rijstazijn. Bak kort op hoog vuur in 1 eetlepel olie.
Voor pittige komkommersalade
Bestrooi de repen komkommer met 1 g zout en laat 15 minuten staan. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en breng op smaak met de fijngehakte knoflook, rijstazijn, suiker, sesamzaadjes en sesamolie.
Voor roergebakken courgette
Snijd de courgette over de lengte doormidden en de helften in dunne plakjes. Roerbak de plakjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met de fijngehakte knoflook, lente-ui, sesamolie, sesamzaadjes en wat zout.
Voor gestoomde aubergine
Snijd de aubergine over de lengte doormidden en de helften in dunne plakjes. Roerbak de plakjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met de fijngehakte knoflook, lente-ui, sesamolie, sesamzaadjes en wat zout.
Pittige daikon
Snijd de daikon julienne. Bestrooi met 3 g zout en laat 20 minuten intrekken. Druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit (niet schoonspoelen!). Breng de daikon op smaak met de fijngehakte lente-uien, geelwortel, fijngehakte knoflook, vissaus, trassi, suiker en geroosterde sesamzaadjes.
Voor gemarineerde paksoi
Haal de bladeren los van de paksoi. Blancheer ze en laat goed uitlekken. Snijd in stukken van 3 cm en breng op smaak met de sesamolie, wat zout en geroosterde sesamzaadjes.
Voor kimchi
Verwijder het onderste deel van de stronk van de kool. Snijd de kool over de lengte doormidden en de helften vervolgens elk in 5 à 6 parten.
Meng 30 gram van de suiker met het zout. Kneed het goed door de koolbladeren en laat 2 uur afgedekt staan. Knijp het vocht eruit en houd apart.
Roer voor de kruidenpasta de rijstebloem met het water tot een papje. Breng op matig vuur aan de kook en roer goed totdat het bindt. Doe in een bakje en laat afkoelen.
Blender het papje met de overige ingrediënten voor de kruidenpasta en de rest van de suiker.
Spoel de kool goed af en smeer in met de kruidenpasta. Doe de stukken kool in een pot en druk ze goed aan. Er moet zoveel mogelijk lucht uit de pot. Zorg ervoor dat er een laagje vocht boven de kool komt te staan. Dat lukt misschien nog niet direct maar na een dag fermenteren is er meer vocht. Druk de groenten dan nogmaals aan.
Zet de pot in de koeling en laat minimaal 5 dagen fermenteren voordat je de kimchi eet.