Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Strooi het grove zeezout uit op de bodem van een ovenschaal en leg er de verschillende bietensoorten op. Zorg dat je bieten van gelijke grootte hebt.
  3. Zet in de oven en pof de bieten op het zeezout gedurende ongeveer 1 uur, afhankelijk van de dikte. Test met een scherp mesje of de bieten gaar zijn.
  4. Neem uit de oven, laat afkoelen en pel de bieten voorzichtig.
  5. Schaaf van iedere bietensoort op de mandoline 12 dunne plakjes.
  6. Marineer deze plakjes lekker zoetzuur met frambozenazijn.
  7. Ris de topjes tijm van de takjes en snijd fijn.
  8. Snijd de rest van de bieten in dikkere plakken en marineer met olijfolie, een druppeltje frambozenazijn, citroentijm, sinaasappelrasp en een paar druppels sinaasappelsap. Kruid met zout en peper.
  9. Snijd voorzichtig met een vochtig mes plakjes van de fetakaas.
  10. Bouw dakpansgewijs op het bord laagjes van de verschillende soorten gepofte biet en fetakaas. Garneer met de zoetzure bietenplakjes en lepel er rijkelijk de marinade van de gepofte biet over.

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 2 chioggia bieten
  • 8 flinke el grof zeezout
  • 2 el frambozenazijn
  • olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 150 g fetakaas
  • 4 takjes citroentijm

Publicatie datum: 15 februari 2018