Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Strooi het grove zeezout uit op de bodem van een ovenschaal en leg er de verschillende bietensoorten op. Zorg dat je bieten van gelijke grootte hebt.
Zet in de oven en pof de bieten op het zeezout gedurende ongeveer 1 uur, afhankelijk van de dikte. Test met een scherp mesje of de bieten gaar zijn.
Neem uit de oven, laat afkoelen en pel de bieten voorzichtig.
Schaaf van iedere bietensoort op de mandoline 12 dunne plakjes.
Marineer deze plakjes lekker zoetzuur met frambozenazijn.
Ris de topjes tijm van de takjes en snijd fijn.
Snijd de rest van de bieten in dikkere plakken en marineer met olijfolie, een druppeltje frambozenazijn, citroentijm, sinaasappelrasp en een paar druppels sinaasappelsap. Kruid met zout en peper.
Snijd voorzichtig met een vochtig mes plakjes van de fetakaas.
Bouw dakpansgewijs op het bord laagjes van de verschillende soorten gepofte biet en fetakaas. Garneer met de zoetzure bietenplakjes en lepel er rijkelijk de marinade van de gepofte biet over.