Carpaccio van groene appel, mozzarella, hazelnoot en pata negra

Carpaccio van groene appel, mozzarella, hazelnoot en pata negra
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Schaaf de ongeschilde appels op de mandoline in niet te dunne plakjes.
  2. Bestrooi de helft met een beetje rietsuiker en karamelliseer deze voorzichtig met behulp van een brandertje.
  3. Marineer de andere appelplakjes lichtjes met een druppeltje vijgenazijn en een paar druppels olijfolie.
  4. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en marineer eveneens met een beetje olijfolie en vijgenazijn.
  5. Leg de plakjes gebrande en rauwe appel speels met de mozzarella en de plakjes pata negra op het bord.
  6. Schaaf er voorzichtig met behulp van de mandoline wat hazelnoot over en garneer met de cress.

Ingrediënten

  • 2 groene appels
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 16 dunne plakjes pata negra
  • 2 el hazelnoten
  • 1 bakje Tahoon Cress
  • 1 el rietsuiker
  • olijfolie
  • vijgenazijn

Publicatie datum: 15 februari 2018