Hartige paddenstoelenthee

Een volle, krachtige en kruidige bouillon op basis van verse en gedroogde paddenstoelen
Gang
Lunchgerecht Drank Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten schoon, borstel de shiitake schoon en snijd de voetjes eraf. Snijd alles in niet te grove stukken.
  2. Verhit de olijfolie en fruit er de knoflook met de ui in aan en voeg er de shiitake, de venkel, de winterwortel en de bleekselderij aan toe.
  3. Laat even fruiten en voeg de gedroogde paddenstoelen, de kruiden, het zout en de specerijen toe.
  4. Blus af met de sherry, laat even goed doorkoken en voeg dan 1,5 liter water toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat minimaal 90 minuten trekken.
  6. Zeef de bouillon op een passeerdoek en breng eventueel op smaak met gemalen peper en zout.
  7. Wil je de smaak nog krachtiger hebben, laat het dan iets verder inkoken.

Ingrediënten

  • 250 g shiitake
  • scheutje olijfolie
  • 15 g gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood of morieljes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • ½ venkel
  • ½ winterwortel
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl zout
  • scheutje sherry
  • 2 laurierblaadjes

Publicatie datum: 15 februari 2018