Hartige thee: rund met tijm en madeira

Een zeer rijke hartige thee die zijn kracht dankt aan de geroosterde runderstaart, het gebruik van gerookt spek en het scheutje madeira waar het mee wordt afgemaakt.
Gang
Tussengerecht Drank Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de runderstaart met de grof gesneden tomaat en het gerookt spek gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven van 185 °C.
  2. Maak ondertussen de verschillende soorten groenten schoon en snijd in niet te grove stukken.
  3. Doe de runderstaart met het spek, de tomaat en de gesneden groenten in een soeppan en voeg 3 liter koud water toe.
  4. Breng aan de kook, draai het vuur lager en schuim goed af.
  5. Voeg de tijm, de laurier, de foelie en de zwarte peper toe en laat minimaal 2,5 uur trekken.
  6. Passeer de hartige thee door een passeerdoek en klaar de bouillon eventueel.
  7. Kook de hartige thee voorzichtig in tot ongeveer 1 à1,5 liter en breng eventueel op smaak met een snufje zout.
  8. Maak de thee af met een scheutje madeira.

Ingrediënten

  • 1 kg runderstaart
  • 100 g gerookt spek
  • ½ winterwortel
  • ¼ knolselderij
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 stukjes foelie
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 3 l water
  • scheutje madeira

Publicatie datum: 15 februari 2018