Sjasliek met ‘gehaktballetjes’

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Pureer de shiitake, tofu, ui, knoflook, panko en sojasaus tot een dik gehakt. Draai er 24 balletjes van en besmeer met olie.
  2. Bak de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier circa 30 minuten in een oven van 180˚C. Keer ze halverwege.
  3. Laat de balletjes afkoelen, zodat ze stevig worden en prik ze dan om en om met de groenten op 6 spiesen.
  4. Smeer de groenten in met een beetje olie en rooster de spiesen op een barbecue. Serveer met de saus van geroosterde tomaten.

Voor de geroosterde-tomatensaus

  1. Bak 500 g kerstomaatjes en 1 in stukjes gesneden rode paprika in een koekenpan zonder olie of boter tot de schilletjes zwart kleuren. Schep in een kom en pik er zoveel mogelijk zwarte schilletjes uit.
  2. Bak het mengsel daarna een paar minuten op hoog vuur in wat olie met 1 tl gerookt pikant paprikapoeder, 2 fijngehakte tenen knoflook en ó fijngehakte rode peper.
  3. Pureer het mengsel, passeer door een zeef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Ingrediënten

  • 200 g shiitake
  • 300 g tofu
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g panko
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1/2 courgette, in halve plakken
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 2 rode uien, in parten
  • geroosterde-tomatensaus (zie extra recept)

Voor de geroosterde-tomatensaus

  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 in stukjes gesneden rode paprika
  • 1 tl gerookt pikant paprikapoeder
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • fijngehakte rode peper
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2018