Kreeftenstaart in spinaziesaus

Omwikkel de kreeftenstaart met noedels en steek op een aardappel zodat hij rechtop blijft staan.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Prik de kreeftenstaarten op een houten prikker zodat ze rechtop blijven tijdens het koken. Klap de staart uit en zet vast met paperclips. Breng de bouillon aan de kook en kook de staarten per 2 tegelijk in 5 minuten gaar. Spoel ze koud af.
  2. Verwijder het pantser maar laat de staart eraan.
  3. Kook de pasta gaar in de bouillon van de kreeften. Spoel koud af. Knoop meerdere pastaslierten aan elkaar. Prik de kreeftenstaarten vast op een stukje gekookte nieuwe aardappel zodat ze rechtop blijven staan. Omwikkel de kreeftenstaarten strak met de pastaslierten.
  4. Breng 250 ml van de bouillon aan de kook en laat de spinazie hierin slinken. Doe over in een blender, voeg de basilicum en een eetlepel olijfolie toe en pureer heel fijn.
  5. Zet de kreeftenstaarten rechtop in diepe borden. Vul de borden met spinaziesaus tot de aardappels niet meer te zien zijn. Garneer met blaadjes mosterdcress en Scarlet Cress. Druppel sesamolie over de spinaziesaus en bestrooi met sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 4 kreeftenstaarten (diepvries k-e-k)
  • 1 liter visbouillon
  • 50 g sobanoodles
  • 2 nieuwe aardappels, gekookt
  • 150 g bladspinazie
  • 10 g basilicumblaadjes
  • 2 tl sesamolie
  • blaadjes mosterdcress
  • blaadjes Scarlet Cress
  • 1 tl zwart sesamzaad

Publicatie datum: 15 april 2018