Salade van Noordzeekrab

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de krabsalade en breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Snijd de koolrabi met de snijmachine in dunne plakjes. Snijd bij tot rechthoeken en maak kruisen met steeds 4 plakjes. Leg 1 lepel krabsalade in het midden van een kruis en vouw er een pakketje van.
  3. Stoof het restant van de koolrabi in een pan met de boter, voeg de groentefond toe en laat zacht koken. Pureer tot een crème.
  4. Maak een mayonaise van het eigeel, de mosterd, de azijn en de olie. Verdun met het augurkenvocht.
  5. Maal alle ingrediënten voor de waterkers-emulsie fijn en giet daarna door een zeef. Bind indien nodig met een beetje xantana.
  6. Leg de met krabsalade gevulde koolrabipakketjes op het bord en maak af met de dressing, de koolrabicrème en de waterkers-emulsie.

Ingrediënten

Voor de krabsalade

  • vlees van 2 Noordzeekrabben
  • 1 ei
  • 1 el bieslook
  • 1 tl mayonaise
  • sap van 1 citroen

Voor de koolrabipakketjes en -crème

  • 1 koolrabi, geschild
  • 100 g boter
  • 100 ml groentefond

Voor de french dressing

  • 1 eigeel
  • 1 tl mosterd
  • 20 ml sushi-azijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 20 ml vocht van ingelegde augurken

Voor de waterkers-emulsie

  • 1 bosje waterkers
  • 1 komkommer
  • 1 el mosterd
  • 1 el sushi-azijn
  • evt. een beetje xantana

Publicatie datum: 15 april 2018