Feesttaart

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175graden
  2. Vet de binnenkant van een mini-quichevorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met het deeg
  3. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de kort. Giet af en laat zeer goed uitlekken
  4. Meng in een kom de melk met de eieren en de eidooiers. Voeg de spekblokjes, gehalveerde kerstomaatjes, geblancheerde broccoli en de geraspte kaas toer en schep de massa in de quichevorm. Houd enkele roosjes broccoli achter om de taart mee te garneren
  5. Garneer de bovenkant van de taart eventueel met deeg dat je over hebt
  6. Plaats in de oven en bak in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Test met een prikker of de quiche gaar is, deze komt dan schoon uit de taart
  7. Neem uit de oven, laat even rusten, los uit de vorm en spuit er met behulp van een spuitzak met kartelmondje rozetjes van de roomkaas op. Garneer eventueel verder met roosjes broccoli, reepjes streaky bacon en kerstomaatjes
  8. Steek er sterretjes in en serveer de feesttaart brandend aan tafel

Ingrediënten

  • 3 plakjes Hartige Taartdeeg
  • 1/4 broccoli
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 50 gram kerstomaatjes
  • 2 deciliter melk
  • 2eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram roomkaas
  • Ter garnering: sterretjes

Publicatie datum: 15 mei 2018