Kibbeling met friet

Kindermenu - Homemade kibbeling van zalm en cornflakes is heel makkelijk te maken. Geserveerd met groentemayo een feestje voor kinderen.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 140°C.
  2. Was de aardappels en snijd met schil in dikke frieten.
  3. Was grondig onder de kraan tot er geen zetmeel meer vrijkomt, laat goed uitlekken en dep droog.
  4. Bak de frieten voor in de friteuse en laat uitlekken.
  5. Zet de temperatuur van de friteuse nu op 175°C.
  6. Snijd banen of blokjes van de zalmfilet.
  7. Strooi de tarwebloem in een kom. Klop het eiwit lichtjes los in een andere kom en verkruimel tenslotte de cormflakes grof in een laatste kom.
  8. Haal de zalmfilets door de bloem, klop de overtollige bloem eraf en leg ze in het eiwit. Laat goed uitlekken en haal vervolgens door de cornflakes. Zorg dat ze rondom zijn bedekt met de cornflakes.
  9. Bak de nuggets van zalm goudbruin in de voorverwarmde friteuse en laat uitlekken op bakpapier.
  10. Bak de frietjes goudbruin af in de friteuse en laat eveneens uitlekken op bakpapier.
  11. Schep de frietjes in een miniatuur frietmandje en leg er de nuggets op. Spuit er de broccolimayonaise over.

Ingrediënten

  • 320 gram zalmfilet
  • 2 eetl. tarwebloem
  • 2 stuks eiwit
  • 150 gram cornflakes
  • 400 gram frietaardappels
  • 4 eetl. broccolimayonaise

Publicatie datum: 15 mei 2018