Kindertosti

Kindermenu - Een alternatief voor de standaard tosti met ham en kaas. Kinderen zullen verrast zijn door de presentatie!
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C met bovenwarmte.
  2. Laat de roomboter smelten in een steelpan, voeg de tarwebloem toe en maak er een blanke roux van.
  3. Voeg al roerend de melk toe en laat langzaam aan de kook komen. Blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelostuks
  4. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer op een laag vuur tot de kaas is opgelostuks Neem van het vuur en laat afkoelen.
  5. Verwarm een druppeltje zonnebloemolie in een steelpan, voeg de spinazie toe en laat heel kort smoren. Het hoeft maar net te slinken. Giet op een bolzeef en laat goed uitlekken.
  6. Smeer de snee trammezinnebrood rijkelijk in met de mornaysaus en beleg met de gekookte ham.
  7. Verdeel er de spinazie over en bestrooi met de achtergehouden kaas.
  8. Rol het geheel voorzichtig op, zodat het brood niet zal scheuren. Snijd direct in dikke plakken. Je kunt de plakken inpakken met plastic folie en dan uit de koeling of vriezer halen op het moment van serveren.
  9. Leg de plakken op een beklede bakplaat en laat mooi krokant en warm worden in de voorverwarmde oven. De kaas zal uit de tosti smelten.
  10. Serveer op een bordje en spuit er nog wat tomatenketchup overheen.

Ingrediënten

  • 1 plak trammezinnebrood tomaat
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 2 deciliter melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes gekookte ham
  • 150 gram gewassen spinazie
  • scheutje zonnebloemolie
  • tomatenketchup

Publicatie datum: 15 mei 2018