Portie friet

Kindermenu - Dit is nog eens wat anders dan een standaard bordje friet! Een puntzak vol frietjes, onder andere van wortel, kip en aardappel"¦
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 140°C.
  2. Was de aardappels en snijd met schil in dikke frieten.
  3. Was grondig onder de kraan tot er geen zetmeel meer vrijkomt, laat goed uitlekken en dep droog.
  4. Bak de frieten voor in de friteuse en laat uitlekken.
  5. Schil de zoete aardappels, snijd eveneens in dikke frieten en bak ook voor in de friteuse. Laat uitlekken.
  6. Zet de temperatuur van de friteuse nu op 175°C.
  7. Schil beide soorten wortel en snijd er frietjes van. Snijd de komkommer eveneens in frietjes.
  8. Snijd de gerookte kipfilet in staafjes en snijd de streaky bacon in de lengte door.
  9. Bak de frietjes en de zoete aardappel af in de friteuse en bak de kipfingers goudbruin in de friteuse. Laat goed uitlekken.
  10. Steek alle “frietjes” in puntzakken en vul het sausbakje met de mayonaise.
  11. Presenteer de puntzakken in een grote pan die is gevuld met bijvoorbeeld linzen of rijst, zodat de puntzakken goed rechtop blijven staan.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 dikke frietaardappel
  • 1/2 komkommer
  • 4 plakjes streaky bacon
  • 160 gram gerookte kipfilet
  • 1 gele wortel
  • 1 oranje wortel
  • 12 kipfingers
  • 4 eetl. mayonaise

Publicatie datum: 15 mei 2018