10 uur gegaarde porkbelly kakuni met rode-misosaus en nashipeer

10 uur gegaarde porkbelly kakuni met rode-misosaus en nashipeer
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de rub in een keukenmachine en maal alles fijn. Smeer de varkensbuik aan alle kanten goed in met de rub. Wikkel in in vershoudfolie en leg dit 2 uur in de koelkastuks Spoel daarna de varkensbuik goed af en dep droog met wat keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 75°C. Heb je een combisteamer, gebruik dan 50% stoom. Vul anders de braadslede voor de helft met water.
  3. Meng de dashi, soja, mirin en sake in een maatbeker.
  4. Leg de varkensbuik in een kookzak (die in de oven kan), voeg de kombu en gember toe en giet de marinade erbij. Vacumeer de kookzak, leg hem in een braadslede en gaar de varkensbuik 10 uur lang.
  5. Maak intussen de rode-misosaus door de mirin, sake en suiker in een pannetje aan de kook te brengen, tot alle suiker is opgelostuks
  6. Voeg de misopasta toe, meng goed met een garde en laat het geheel nog zo’n 45 seconden doorkoken tot alles een glad geheel is. Zet opzij voor later gebruik.
  7. Bak op hoog vuur de nashipeer snel bruin. Voeg halverwege de suiker toe en wacht tot die karamelliseert.
  8. Blus af met een flinke scheut sake en laat het geheel nog een minuutje of twee inkoken.
  9. Snijd de varkensbuik in torentjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Smeer de torentjes in met de misosaus en zet ze 3 minuten in de oven op 180°C tot de saus is gekaramelliseerd.
  10. Smeer een beetje saus op het bord, leg 3 mooie torentjes willekeurig neer en garneer met wat partjes nashipeer en bijvoorbeeld geroosterde sesam en dungesneden bosui.

Ingrediënten

  • 600 gram varkensbuik
  • Rub
  • 1 el szechuanpeperkorrels
  • 50 g fijn zout
  • 2 kleine gedroogde pepers
  • 30 g bruine suiker
  • 10 cm kombu
  • Marinade
  • 150 ml dashi
  • 150 ml sojasaus
  • 150 ml mirin
  • 150 ml sake
  • 10 cm kombu
  • 5 cm gember
  • Rode-misosaus
  • 50 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 55 g suiker
  • 90 g aka-miso
  • Nashipeer
  • 2 à3 nashiperen, geschild en in partjes van ca. 1 cm dik
  • 1 el suiker
  • 1 scheutje sake

Publicatie datum: 15 juni 2018