Courgettecrêpes met geroosterde oesterzwammen

Met de lichtzoete courgette ontstaat een prachtige basis voor smaken als artisjok, oesterzwammen, kaas en olijven. De pittige tomatensaus maakt het af.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgettes op een grove rasp. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Doe over in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Meng eiwit, Parmezaanse kaas en panko door de courgette en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Maak 8 hoopjes van het beslag op bakplaten bekleed met bakpapier en druk ze uit tot cirkels van 15 cm. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  4. Haal de oesterzwammen los van elkaar en hussel ze om in een kom met de helft van de olie en de helft van de tijm. Rooster ze 15 minuten mee op een bakplaat in de oven met de courgettecrêpes.
  5. Snijd de artisjokken in vieren en bak ze in de rest van de olijfolie met de rest van de tijm en de knoflook.
  6. Serveer de crêpes gevuld met oesterzwammen, een paar parten artisjok, geraspte Comté, olijven en pittige tomatensaus.

Ingrediënten

  • 2 courgettes (750 g)
  • 4 g zout
  • 50 ml eiwit
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g panko
  • 500 g oesterzwammen
  • 6 el olijfolie
  • paar takjes citroentijm
  • 4 baby-artisjokken
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 150 g Comté
  • 100 g Taggiasche olijven
  • 100 ml pittige tomatensaus

Publicatie datum: 15 juni 2018