Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Met de lichtzoete courgette ontstaat een prachtige basis voor smaken als artisjok, oesterzwammen, kaas en olijven. De pittige tomatensaus maakt het af.
Rasp de courgettes op een grove rasp. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Doe over in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng eiwit, Parmezaanse kaas en panko door de courgette en breng op smaak met zwarte peper.
Maak 8 hoopjes van het beslag op bakplaten bekleed met bakpapier en druk ze uit tot cirkels van 15 cm. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Haal de oesterzwammen los van elkaar en hussel ze om in een kom met de helft van de olie en de helft van de tijm. Rooster ze 15 minuten mee op een bakplaat in de oven met de courgettecrêpes.
Snijd de artisjokken in vieren en bak ze in de rest van de olijfolie met de rest van de tijm en de knoflook.
Serveer de crêpes gevuld met oesterzwammen, een paar parten artisjok, geraspte Comté, olijven en pittige tomatensaus.