Borrelbrood met gerookte makreel

Borrelbrood met gerookte makreel. Bereidingstijd ongeveer 20 minuten.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C met de grillstand aan.
  2. Schaaf de bietjes op de mandoline in plakjes en steek deze rond uit.
  3. Marineer in een kom met olijfolie met citroen, versgemalen peper, zout en wat limoenrasp.
  4. Schaaf ook de peren op de mandoline in plakjes.
  5. Snijd de broden in de lengte doormidden, spuit er dopjes van de roomkaas op en pluk er stukjes van de gerookte makreel op.
  6. Verdeel er de slices peer en gemarineerde gele biet over en spuit er nog wat roomkaas tussen.
  7. Rasp er een beetje limoenschil over en leg de belegde broodjes en de kapjes op een bakplaat.
  8. Laat ongeveer 10 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.
  9. Plaats het kapje op het brood en serveer.
×

Ingrediënten

  • 2 stuks Pur Pain Bio Baguette
  • 2 handperen Conference
  • 400 gram SmitVis makreelfilet gerookt
  • 1/2 spuitzak Roomkaas Pesto Limoen
  • 2 gele bieten
  • Flinke scheut olijfolie met citroen
  • 1/2 limoen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 15 juli 2018