Bockensoep

Bockensoep
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de bonen een nacht in koud water
  2. Maak de knolselderij, prei, bleekselderij, ui en winterpeen schoon en snij deze in hele kleine blokjes
  3. Breng de bruine bonen met de schenkels aan de kook in 2 liter water en het bockbier
  4. Voeg de groenten toe aan de kokende soep, samen met de tomatenpuree, en de laurier
  5. Laat anderhalf uur zachtjes garen
  6. Schep de schenkels uit de soep en pluk het vlees van het bot
  7. Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekjes
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer de soep met de krokante spekjes en het bokkenvlees

Ingrediënten

  • 400 g bruine bonen
  • 100 g kidney bonen
  • 100 g zwarte bonen
  • 2 l water
  • 2 flesjes oersoep bockbier
  • 250 g bokkenschenkels
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olie, peper en zout

Publicatie datum: 15 augustus 2018